Crveni luk stiče sve više pristalica u kulinarstvu širom sveta.

Za razliku od klasičnog crnog luka, crveni luk ubeđuje svojim blagim slatkim ukusom. Iz tog razloga se rado jede kao salata. U Italiji, međutim, koristi se uobičajeno za kuvanje i za oplemenjivanje supa i umaka. Po ovom uzoru je u postrojenjima MOGUNTIA kreirana jedinstvena kremasta marinada sa crvenim lukom i cveklom koja je oplemenjena različitim finim začinima.

Bazu predstavlja lagana veza vode i ulja koja pri pripremanju stvara potreban sos. Zbog toga je MARINETTE® crveni luk posebno pogodan za vrste gotovih mesnih jela kao što su komadići mesa, ragui, jela pripremljena u tiganju, pečenja i šnicle iz pećnice, ali takođe i za pirjanje šnicli i mesa.

Uz to se blaga nota luka usklađuje sa svim vrstama mesa kao što su svinjetina, govedina, teletina, jagnjetina, meso pernate živine i divljači. Da bi bilo udovoljili svim potrošačima, izostavili smo aditive za pojačanje ukusa i kvasac.

MARINETTE® crveni luk je blaga marinada koja je jednako popularna kako kod mlađih tako i kod starijih sladokusaca.