Po današnjim metodama proizvodnje napraviti pravu aromu za pečenje često se pokazalo kao veoma teško, zbog toga upotreba aroma za pečenje ne predstavlja ništa novo.

Problem se sastoji u tome što je njihova primena često ograničena, pošto su usklađene sa određenim proizvodom.

Iz tog razloga su se udružili Moguntia – mesari sa kuvarima i proizveli tečni začin sa ukusom pečenja, koji zadovoljava i najzahtevnije kulinarske zahteve i ujedno ima svestranu primenu.

Pod nazivom Rôtisseur (naziv za pečenja na francuskom jeziku) tečni začin je predstavljao vrhunac kod prošlih radionica i sajmova mesara i mesarskih proizvoda. Pored intenzivnog ukusa pečenja, proizvod pokazuje i osobinu dobrog safta pečenja iz kuhinje.

Koristi se kod leberkeza za pečenje, šunke za pečenje, za oplemenjivanje sosova i kod kobasica za kuvanje i polutrajnih proizvoda kao pojačivač ukusa.

Standardna doza za jasan ukus je oko 3 g / kg mase, međutim, za poboljšanje ukusa je dovoljno 1-2 g / kg.