Više od 100 godina lansiramo inovativne proizvode na tržište

  • 1895: Friedrich Buchholz utvrđuje recepture začinskih mešavina za kobasice i pakuje ih standardno. Začuđujuća jednostavna ideja dovela je do prevrata u proizvodnji kobasica.
  • 1903: Friedrich Buchholz osniva mlin za začine u Majncu.
  • 1948: MOGUNTIA se prijavljuje se za dobijanje patenta za korišćenje fosfata kao pomoćnog sredstva kod usitnjenog mesa. Rođeno je pomoćno sredstvo za usitnjeno meso PERFEKTIN®.
  • 1949: otkriva se dodavanje askorbinske kiseline kao pomoćnog sredstva za davanje površinske crvene boje kod kobasičarskih proizvoda. FARBFEST® postaje nezaobilazni sastojak i sinonim za kobasičarske proizvode sa intenzivnom bojom.
  • 1954: FRIOSAFE®, po prvi put se u svetu se patentira postupak hladnog mlevenja začina.
  • 1963: BESSAVIT® sa NPS kao sredstvo za zrenje, postavlja standarde u proizvodnji sirovih kobasica.
  • 1971: OPTIMIX®, uvodi se optimalni emulgator za džigernjače.
  • 1973: MEISTERMIX®, kombinovani trofazni praškasti multitalenat osvaja tržište.
  • 1974: razvija se WURSTQUICK®, kombinovono pomoćno sredstvo za seckano meso.
  • 1976: PÖKELFIT® kao nova generacija sredstava za ubrizgavanje pri proizvodnji šunke, olakšava proizvodnju namirnica za kuvanje iz salamure.
  • 1977: FIXREIF® kao sistem brzog zrenja donosi nove načine kod proizvodnje sirovih kobasica.
  • 1982: razvojem ZWIEBLING®, džigernjače sa lukom začinjene začinskim biljem, MOGUNTIA je kreirala novi proizvod koji se probio u čitavom svetu.
  • 1983: SÜLZLING®, velikokalibarska slana kobasica, postiže popularnost koju ima ZWIEBLING® džigernjača
  • 1984: OPTIPRALL®, univerzalni emulgator kobasica za kuvanje, čini kobasice jedrim i hrskavim. MARINETTE®, gotova marinada se odomaćuje kao specijalizovani proizvod.
  • 1985: GRILLETTE® začinsko ulje postaje baza za svu začinsku dekoraciju.
  • 1986: Razvijamo INTRAX®, tečni začin za ubrizgavanje.
  • 1988: MOGUNTIA proizvodi prve termički obrađene začinske mešavine za smanjenje klica u proizvodnji sirovih kobasica.
  • 1989: GLUTESSA® liquid, razvoj prvog tečnog pojačivača ukusa.
  • 1991: Uvodi se BINDUS®, prvo patentirano pomoćno sredstvo za seckano meso, bez obaveze deklarisanja, koje ne sadrži ni fosfat ni citrat.
  • 1993: KNOBLING®, kobasica za kuvanje začinjena belim lukom, novi proizvod.
  • 1995: proizvodnja proizvoda za kuvanje u salamuri bez fosfata, postala je revolucionarna zahvaljujući FILLFIT® sredstvu za salamuru.
  • 1996: AROMETTE® začinske paste se pojavljuju na tržištu.
  • 1998: kao svetska novina prezentuje se GÄRTNERWURST®, pašteta od povrća na biljnoj osnovi. Ona se ispostavila kao dobra dopuna na svakom pultu za kobasice i doprinosi stvaranju novih vrednosti na tržištu.
  • 1999: REDSTART® kao starter kulture, dovode do idealnog odvijanja sazrevanja sirovih kobasica za mazanje i drugih vrsta sirovih kobasica.
  • 2000: DINNER FOR TWO® oduševljava mesare i konzumente, kao pogodan koncept za mala domaćinstva i porodice sa različitim vremenom obedovanja.
  • 2001: Uz upotrebu nove GRIDMASTER® tehnologije omogućeno je u jednom radnom postupku robu za kuvanje iz salamure sušiti, dimiti i peći.
  • 2002: Gratinirani sos sa komadićima GRATINETTE® dolazi na tržište.
  • 2003: Sa MARINETTE® fresh Grill, Steak gotovom marinadom našoj firmi je uspelo da spoji tradicionalnu marinadu sa stabilizatorom svežine i boje. CREAMLING® hlebni namaz – najjednostavnija proizvodnja i beskrajne mogućnosti, koji zadovoljava svaki ukus. DIÄTAL® jetrena pašteta – ovim proizvodom se mesarima po prvi put omogućava proizvodnja jetrenih pašteta za mazanje sa smanjenim procentom masnoće.
  • 2004: AROSTAR® Booster začin bez dodatka glutaminata. Dalji razvoj oplemenjivača ukusa bez glutaminata sa najvišim koeficijentom efikasnosti.
  • 2005: BESSAVIT® CT® Parmanello mediteranska salama – sada je svaki mesar u mogućnosti da je proizvede.
  • 2006: FARBFEST® liquid Rubin, prva tečna tehnologija sa crvenom bojom sa ekstremno visokom iskoristivošću.
  • 2007: ZärterLING® CL fruchtig, prvi oplemenjivač mesa na bazi voćnog ekstrakta.
  • 2007: Majstorski proizvodi za krajnjeg potrošača bez pojačivača ukusa, boja i konzervansa.
  • 2010: OPTIPRALL® CL pur optimator kobasica za kuvanje.
  • 2010: PERLET® Elidex®, prva mešavina za džigernjaču u obliku granula koje sadrže sve potrebne sastojke (začine, emulgator, stabilizator boje, odgorčivač džigerice).
  • 2011: AROSTAR® extra clean, prvi oplemenjivač ukusa na bazi začina bez kvasca i dodataka pojačivača ukusa.
  • 2011: PERLET® OPTIMIX®, optimator džigernjače na bazi granula bez prehrambenih dodataka
  • 2011: PROTECT® starter kulture, revolucionarno u proizvodnji sirovih kobasica, sa jedinstvenim delovanjem protiv salmonele i drugih enterobakterija.