Inovacija-za-vas-meni

MOGUNTIA IZ GM21

Fix za gulaš, pasta koja će sve obaviti umesto Vas!

Pravilo kod spremanja gulaša glasi: zapržiti istu količinu luka i mesa. Ovo daje gustinu kao i tipičan ukus. Onda se dodaje niz začina kao što su so, biber, lorber, bobice kleke i još mnogo mlevene paprike i nešto paradajza. Nakon što se meso skuvalo mora se izvaditi iz sosa, da bi se sos mogao procediti. Nakon toga se opet dodaju kockice mesa. Sa Fix für Gulasch pastom izbećićemo sve ove korake. Samo se kockice mesa na kratko uprže i preliju vodom i Fix für Gulasch pastom. Nakon kuvanja se gulaš odmah može servirati.

Svi začini i ukusi u Fix für Gulasch pasti su prirodni!

„Mousse“ – krem, raznovrsne i ukusne varijacije.

Dezertnu zavodljivost iz klasične francuske kuhinje sada može svako da proizvede. Sa našom “Mousse” mešavinom za krem to je sasvim jednostavno i tako ukusno, kao kod najboljih kuvara.

Iskoristite raznovrstnost kvalitetetnih ukusa. Bez posebnog kulinarskog umeća jednostavno napravite najukusniju poslasticu. Jednostavno umutite muikserom “Mousse” mešavinu za krem u hladno mleko dok ne dobije duplu zapreminu. Nakon toga treba da odstoji jedan sat na hladnom i ukusna penasta poslastica je gotova! Može se direktno puniti u porcije ili je moguće praviti kugle. Garnirano sa malo voća ili šlaga oduševiće Vaše goste.

“Mousse” mešavine za krem postoje u praktičnom pakovanju, u kutijama od 2.5 odnosno 3 kg, sa ukusima:

 • M09432 Mousse au Chocolat blanc CL
 • M09433 Mousse au Chocolat CL
 • M09424 Mousse au Vanille CL
 • M09440 Mousse Cappuccino CL
 • M09439 Mousse Cassis CL
 • M09438 Mousse Eierlikör CL
 • M09423 Mousse Joghurt-Himbeere CL
 • M09422 Mousse Stracciatella CL

FRISCHIN® Rasant

Sa FRISCHIN® Rasant ste uvek korak napred, a ne samo onda kada je potrebna brzina!

Samo nakon tri časa potapanja, kožure su spremne za preradu. Ovde se kožura potapa u petoprocentni FRISCHIN® Rasant rastvor tri do četiri sata (zavisno od kvaliteta kožure). Kada se rastvor prospe, kožure se samo na kratko operu i samelju. Nakon suvog finog usitnjavanja, dodavanja leda i vode do 200%, mogu biti iseckane do potrebne čvrstine za preradu.

Još nekoliko saveta: Kvalitet kožure ima kod prerade znatnu ulogu. Trebala bi da bude sa što manje masnoće, pri klanju ne sme biti preparena i treba da bude pretežno od mlađih životinja. Na ovaj način, Vaš proizvod će biti savršen.

Trostruki ukus u jedistvenom omotu

Sa ove tri vrste salama pogodićete svačiji ukus.

BESSAVIT® na holštajnski način, na italijanski način i uz dodatak belog luka. Uz to Vam sa BESSAVIT® Net nudimo odgovarajuće mrežasto crevo. Princip firme MOGUNTIA je kompetentnost jedne kuće. Klasični preparati za sazrevanje sirovih kobasica za prirodno sazrele kobasice, optimalno prilagođeni BESSASTART® starter kulturama. Sa svim potrebnim začinima i dodacima za savršen ukus.

Sa odgovarajućim šećernim agensima za savršenu fermentaciju i aromu.

Za sve uobičajene vrste kalibracije.

Idealno u kombinaciji sa BESSAVIT® Net.

Za rude, porcije i proizvode za rezanje.

Za nitrit, nitrat ili kombinovane salamure.

Za jednostavnu i sigurnu proizvodnju.

Delikatesni začini

Serija FRESH sadrži sve što je za meso potrebno u kuhinji

 • najbolji začin sa izbalansiranim sadržajem soli
 • stabilizator boje za dugotrajan privlačan izgled
 • oplemenjivač mesa za očuvanje uvek istog kvaliteta mesa
 • FRESH – komponente za dužu trajnost
 • optimizator mesa za više sočnosti
 • oplemenjivač ukusa za najveće uživanje

FRESH serija se sastoji od sledećih artikala:

 • M50121 Barbecue fresh
 • M50122 Sweet Chili fresh
 • M50127 Seeräuber fresh
 • M50128 Kräuter fresh
 • M50114 Spare Ribs fresh
 • M50119 Tex-Mex fresh
 • M50134 Hot Spare-Ribs fresh
 • M50120 Texas Smoke fresh
 • M50118 Gyros fresh
 • M50136 Rio fresh
 • M50115 Summer fresh
 • M50116 Western fresh

Ova tri proizvoda iz MOGUNTIA Food-Service asortimana se na prvi pogled ne čine baš posebno interesantnim, ali ako ih bolje pogledamo, uviđamo da imaju jako veliki potencijal.

CUISINOR® Juneća Liquid Cl baza, CUISINOR® goveđa liquid Cl baza i CUISINOR® baza za povrće liquid Cl, predstavljaju tri tečna koncentrata za proizvodnju prirodnih baza za supe i sosove. Na bazi prirodnih ekstrata donose najbolji prirodni ukus mesa, odnosno povrća i to pri koncentraciji od 1:33, tj. za jedan litar gotove baze potrebno je samo 0,03 litre (30 ml) CUISINOR® koncentrata. Jednostavno i efektivno. Koliko se često dešava da pri proizvodnji kobasica ili šunke zbog sastava mesa ili njegovog kvaliteta nedostaje mrvica za pravi ukus mesa?

CUISINOR® Fonds Liquid CL rešava ovaj problem lako i efektno. Pošto su tečne mogu se upotrebiti kako kod kobasica tako i kod šunke za barenje/kuvanje.

Ovo je tajni sastojak koji nijedan od Vaših takmaca nema, a Vaš klijent se izidiže iz mase običnih proizvođača.

U zapadnoj evropi, pogotovo u Nemačkoj, Austriji i Velikoj Britaniji, primena alergena i glutaminata zabranjena je u mnogim oblastima. Trgovački posrednici posebno vode računa o ovoj vrsti aditiva. Tako su, na primer, neki trgovački posrednici zahtevali od dobavljača, ne samo da nema glutaminata, nego uopšte aditiva, kvasca i arome.

AROSTAR® extra clean CL razvijen je upravo za ovu oblast. Ovaj prirodni oplemenjivač ukusa na osnovu posebnih začinskih receptura, u sprezi sa šećerom i solju, skoro perfektno oponaša glutaminat bez dodatka sirovina sa glutaminskom kiselinom, kao što su autolizati kvasca i začini. Izražajna je izuzetna harmonizacija profila ukusa, jačanje arome i finalizacija ukusa. AROSTAR® extra clean CL je sa samo 2 g dodatka po kg nezaobilazno pomoćno sredstvo, kako biste se kod trgovačkih posrednika izdvojili iz mase konkurencije.

PÖKELFIT® P specijal M50448

Proizvodnja presovanih mesnih proizvoda ili šunke za barenje nastale uz pomoć ubrizgavanja, sa samo jednim artiklom. Reći ćete, tako neštp ne postoji! Postoji, sa PÖKELFiT® P specijal bez problema! Razlika je samo u doziranju dodatka.

AROMAL® all in one je naziv nove serije proizvoda, mešavina za kobasice za barenje i polutrajne kobasice. Ove mešavine sadrže sve što je potrebno za efikasnu i štedljivu proizvodnju kobasica.

AROMAL® all in one osigurava najviši stepen sigurnosti u proizvodnji, jer pojedine komponente više ne moraju biti zajedno merene, pa se greške pri merenju skoro potpuno isključuju.

Dodatno možete profitirati zbog optimiranih količina za dodavanje i to u iznosu do 35% u poređenju sa upotrebom pojedinačnih komponenti.

AROMAL® all in one postoji kao:

 • M54623 AROMAL® all in one Doktorskaya
 • M54624 AROMAL® all in one viršle
 • M54625 AROMAL® all in one kobasice i viršle
 • M54626 AROMAL® all in one Odessa kobasice
 • M54627 AROMAL® all in one poljska kobasica

Najboljim MOGUNTIA ukusom odnesite pobedu u segmentu nižih cena i pored jake konkurencije.

Razlozi za proizvodnju zamene za masnoću su raznovrsni. Pored zdravstvenog aspekta mogu postojati i etnički razlozi. Ukoliko ste zainteresovani, možete saznati više od Vašeg lokalnog menadžera.

Bilo da je u pitanju ketering ili samo brza užina, vafli su uvek pravi izbor.

Sa novim CLASSIC Waffel-MIX CL prave se brzo i jednostavno. Jednostavno, dodati vodu i ulje, ispeći u kalupu za vafle i gotovo. Pravi užitak!

Kobasica koja može biti neverovatno raznovrsna, kao i njeni začini!
Sada u ponudi postoje tri potpuno nova proizvoda specijalista firme MOGUNTIA.

!!!NOVO NOVO NOVO!!!

M56227 Polutrajna dimljena kobasica na ukrajinski način
– klačno začinjena, punog ukusa

M56228 Polutrajna dimljena kobasica
– začinski preparat sa blagom, svežom, kiselkastom notom.

M55566 Univerzal
– mnogostrani ukus

Detaljne informacije o proizvodima možete dobiti od Vašeg lokalnog menadžera.

Aktivna redukcija salmonele, zaustavljanje listerija i drugih neželjenih mikroorganizama, vođeno ravnomerno i sigurno zrenje, najbolja fermentacija i još mnogo prednosti nudi Vam novi MOGUNTIA Protect System – zaštitni sistem.

Srž ovog sistema predstavljaju jedinstvene nove starter kulture, koje u sprezi sa Protect preparatima za zrenje čine optimalnu zaštitu. Više o zaštitnim kulturama pročitajte ovde.

Odgovarajuće preparate za zrenje, naći ćete ovde.

Ovo je novo pakovanje marinada firme MOGUNTIA, pa mnoge probleme ostavljamo za sobom. Na ulazu u jesenju i zimsku sezonu krećemo sa četiri nove marinade za jesenju ponudu, jela iz tiganja i pečenja.

Nakon što je MARINETTE® prošle zime prešla na kesice sa dnom za stajanje sada je i AROMETTE® sledi tim praktičnim pakovanjem. Tako i ova serija obuhvata prednosti kao sto su:

 • higijensko pražnjenje do poslednjeg grama
 • praktično HACCP pakovanje
 • manje smeća
 • manje prostora pri transportu
 • optimalna veličina pakovanja 2 kg (2 kesice po kutiji)

A što je najbolje, mogu se proizvesti i pakovanja u porciji od po 220 g za krajnjeg potrošača, za količine od 1200 kg.

Ponudu AROMETTE® možete pregledati ovde.

M55577 kombinovani začinski preparat P za živinske kobasice i viršle za barenje.

Da bi se pogodio perfektan ukus kod kobasice od živinskog mesa, pogotovo kod prerade ćurećeg mesa, mešanog delimično sa zamenom za meso, masnoćom ili s obe komponente, potreban je specijalno koncipiran preparat.

U tu svrhu su u M55577 kombinovani začinski preparat P sjedinjeni klasičan dodatak za mleveno/seckano meso, podešeni začini za živinske kobasice i harmonizujući oplemenjivač ukusa, visoko efektivan Power Huhn Aroma.

Ovde se, što se sastava tiče, još uvek nalazimo kod tradicionalnih kobasica za barenje. Ovo linearno strukturiranje podržava i klasičan način proizvodnje, ali ostavlja prostor i za kombinacije sa drugim emulzijama.

M55577 kombinovani začinski preparat P živinskoj kobasici daje, uz odgovarajuću tehnolgiju, ukus koji zaslužuje i to samo pri dodatku od 8 do 10 g po kilogramu mase.

Naziv „Balkan“ dolazi iz turskog jezika i u prevodu znači „planina“. Odnosi se na približno 600 kilometara dug planinski lanac u Bugarskoj, a danas se koristi i za celo Balkansko poluostrvo.

Što se tiče tradicije kada je hrana i istančanost ukusa u pitanju, oslikava se osmanlijski uticaj u rumunskoj, bugarskoj i kuhinjama bivših jugoslovenskih republika i Albanije, kao i uticaji Mađarske, Grčke i Turske. Čak i Austrija i Italija ostavljaju tragove u balkanskoj kuhinji. Balkanska kuhinja je začinjena i obilna. Ovo se oslikava i u spravljanju mesnih prerađevina.

Predstavljamo tri začinske mešavine, koje su naši menadžeri i stvaraoci kreirali sa odvašnjim firmama na licu mesta:

 • M50758 Mleveni Mix
 • M50757 Čevapčići tradicional
 • M57007 Kobasica za prženje Balkan

Čitajte više o novim mešavinama.

Kuvanje bez PERLET® granulata je nezamislivo bilo da se radi o začinima za paste, soseve ili začinskim perlama.

Oni se s jedne strane ističu visokom prirodnošću i kvalitetom pasta, a s druge strane kroz jednostavnu mogućnost doziranja i rastapanja praškastih proizvoda. Na taj način ispunjavaju najviše zahteve kvaliteta i rukovanja.

Ne samo da se uz pomoć granulata mogu pripremati zahtevna jela u kuhinji, već se mogu dobiti izuzetni ukusa i u proizvodnji kobasica. Na nemačkom tržištu su se istakli upravo kod kobasica za prženje i roštilj.

Zanimljive nove PERLET® ideje su na primer: Thai-kobasica za prženje sa PERLET® Red Thai Curry, kobasica sa pečurkama sa PERLET® Pesto Funghi, holandska kobasica za prženje sa PERLET® Hollandaise ili italijanska kobasica za prženje sa PERLET® Würzperlen Italia. Dodatak varira, zavisno od intenziteta, od 20 g do 50 g po kg mase. Würzperlen, pestos, i tajlandski sosevi se orijentišu ka donjoj graničnoj vrednosti (20 g), drugi sosevi, pre ka gornjoj granici (50 g).

Kako kod kobasica za prženje, tako PERLET® mogu doneti željeni kreativni efekat i kod rezane kobasice kao i kod drugih punjenja od mesa i povrća.

Iskoristite priliku iz PERLET® serije, koju samo MOGUNTIA nudi, i pronađite nov kreativan način za Vas i Vašu klijentelu.

PÖKELFIT® P 90 – MOGUNTIA otkriva novi način za obradu proizvoda za kuvanje iz salamure sa visokim procentom iskoristivosti.

Sredstvo za ubrizgavnje bazira se na standardnom ubrizgavanju, koje Vam omogućava da povećate svoju dobit. Izbor mesa, kao i dalja obrada, svakako imaju značajnu ulogu u krajnjem proizvodu, ali se, u pogledu iskoristivosti, pri identičnoj tehnološkoj obradi mogu postići mnogo bolji rezultati. Uz pomoć ubrizgavanja našeg dodatka možete sami iskusiti povećanje izdašnosti. Takođe, Vaš željeni ukus možete postići dodavanjem arome i začinskog ekstrata. Ovim možete Vašoj šunki za kuvanje dati potpuno nezamenjivu aromu.

Oplemenjivač ukusa sa tipičnim umami pikantnim ukusom već je integrisan u proizvod. Takođe je dodat i proizvod za bojenje u prirodnu, crvenu boju. Zavisno od izdašnosti mogu se dodati još i sredstva za bojenje. Njih možete podesiti na osnovu vrste mesa i željenog intenziteta. U tu svrhu Vam na raspolaganju stoje profesionalni proizvodi iz Ribinal – serije.

Činjenice o proizvodu PÖKELFIT® P 90:

 • Sredstvo za ubrizgavanje daje preko 60% veću izdašnost kod robe za kuvanje iz salamure
 • Ukus kreirate sami – Kreirajte Vaš ukus potpuno rastvorljivim MOGUNTIA začinskim ekstraktima i aromama
 • Potpuni ukus mesa kroz istančani umami (delikatesni ukus) Glutessa®- Komplex
 • Blokator sinereze
 • Perfektno za rezanje
 • Upotreba 7 kg na 100 litara salamure
 • Bez sredstva za bojenje – preporučujemo Vam najbolji kompleks boje u zavisnosti od izdašnosti i primene

Za dalja pitanja naš tehnološki tim na IFFA 2013 stoji Vam na raspolaganju.

 

„Reduced to the Max“ – “Svedeno na esenciju” mogao bi biti slogan pri razvoju ove serije mešavina pod brendom Prima.

Najkreativnije glave MOGUNTIA grupe sastale su se u odeljenju za primenjenju tehnologiju u Majncu i…

Više podataka i informacija o ovome možete naći ovde.

MOGUNTIA se u od osnivanja kompanije do danas od autsajdera razvila u predvodnika.

Moguntia je bila jedna od prvih firmi na tržištu koja je odustala od dodavanja laktoze, koja je alergenska supstanca, u sirove kobasice i istovremeno je to potpuno nadoknadila u procesu sazrevanja. Sa BESSAVIT® Net i GRIDMASTER® Spice smo upotpunili asortiman inovativnih creva za sirove kobasice. Sa ProtectSTART® posedujemo na tržištu jedinu delotvornu starter i zaštitnu kulturu za sprečavanje salmonele. Prošle godine smo asortiman starter kultura proširili s dve kulture za zrenje i sa FRISCHIN® mouldex smo dalje začetnici u oblasti deklaracija za sprečavanja nastanka buđi.

Sada smo asortiman proizvoda za sirove kobasice ponovo proširili sa četiri nove vrste potapajućih masa, koje pružaju još veću raznovrsnost prilikom proizvodnje salama.

Tema koja je maltene neiscrpna, i uz to uvek pomalo zbunjujuća, je oblast svežine mesa i mesnih proizvoda.

Kako se može svežina najbolje i najjednostavnije konzervisati i kako nam može FRISCHIN® – serija pri tome pomoći?

Sve to smo za Vas na šest stranica pregledno pripremili.
Za više informacija kontaktirajte Vašeg lokalnog menadžera.

Sa PRINZENSCHMAUS® je MOGUNTIA prerada mesa ponovo lansirala novi brend na tržište. Već nakon tri meseca statistika prodaje ukazuje na to da se od ovog proizvoda može mnogo očekivati.

Iako se smatra da je segment proizvodnje delikatesnog aspika iscrpljen, ipak smo našli način da i ovde proširimo asortiman. Tako smo razvili PRINZENSCHMAUS®.

Kombinacija ukusne začinjene osnove aspika u kombinaciji sa inovativnom recepturom i smelim marketingom – na lestvici naših novih proizvoda PRINZENSCHMAUS® zauzima prvo mesto.

Ovde možete naći prospekt na engleskom jeziku

Na upotrebu boje kao dodatka prilikom pripreme mesa se u mnogim delovima sveta gleda s kritikom.

Dok pravi karmin i njegovi derivati kao broj u E-sistemu, sve više nailaze na odbijanje, a fermentisani pirinač nije prihvatljiv iz zdravstvenih razloga, pa stoga nije dozvoljen u nekim zemljama. S druge strane, začini i povrće kao prehrambene boje nemaju jednak oblik i stabilnost. S ovom problematikom se naša laboratorija u Maincu uhvatila u koštac i sa RUBINAL® pur razvila proizvod od povrća i voćnog ekstrakta, koji boji kao pravi karmin (E120), ali sa prednošću koju nema nijedan drugi proizvod, jer se ne deklariše kao bojeći prehrambeni agens u Evropi.

Više informacija o RUBINAL® pur kod Vašeg lokalnog menadžera.

Najbolji kvalitet po tržišnim cenama postižete sa SAFTEX® Economizer proizvodima. Proizvodite najbolje kobasice po najboljim cenama.

Za najbolji zalogaj kobasice stara se SAFTEX® Structurizer. Usavršili smo i stabilizovali kobasice, od proizvodne jedinice do Vašeg lonca kod kuće. Za sve kobasice za kuvanje, za najbolji hrskavi i sočni zalogaj.

Za više informacija, obratite se svom nadležnom lokalnom menadžeru.