Raznovrsni svet hrane i začina na jednom mestu!

MOGUNTIA Food Service je proizvođač visokokvalitetnih praktičnih proizvoda za komercijalne kuhinje – od startova do deserta. Svojim kupcima nudimo ukusna rešenja iz ugostiteljstva i keteringa. Prirodni ukus je deo naše korporativne filozofije. Shodno tome, pridajemo veliki značaj visokokvalitetnim sirovinama, tako da možemo raditi bez dodavanja pojačivača ukusa. Pored toga, naši proizvodi su u velikoj meri bez alergena i proizvode se bez palminog ulja. Svaki kuvar ima svoj potpis i zna šta njegovi gosti najviše cene. Kod nas imate priliku da dobijete novu inspiraciju za kreativne supe, umake i soseve.

Proizvodni program

Bujoni i supe

Kao savršena osnova za Vaše kreacije ili specijalitete od recepata, naše supe i bujoni nadahnjuju i profesionalne kuvare i goste u raznolikosti koja svakoga dana iznova oduševljava…

Supe
Bistre supe svih vrsta kao što su: bujon, supa sa mesom, kokošija supa i supa od povrća. U ponudi je dostupna kao bio-supa ili supa sa dodatkom. VEGETOR®, CUISINOR®, bio4well.

Krem supe
Ukusne krem supe i penaste supe.

Sosevi & Co.

Za mnoge kuvare umak je vrhunska disciplina- za nas je garancija dobrog ukusa. Iz tog razloga koristimo samo izabrane sastojke koji su najkvalitetniji, od egzotičnog sosa od karija preko klasičnog gravija, do zapraške koja daje posebnu čar.

Sosevi
U obliku praška, paste ili granula. Širok izbor koji zadovoljava sve ukuse. PERLET®, SOSSAL®, CUISINOR, bio4well, kao i braon sos, moče, saft od pečenja, sos od pečenja, bešamel, svetli sos, sos od paradajza i još mnogo toga.

Beli umak i gustin za sos
Sosevi i supe uz pomoć naših dodataka dobijaju pravu strukturu.

Veliki izbor praškastih i tečnih MARINETTE®, gotovih marinada za sve vrste mesa. Začinsko ulje, osnova za sve začine za dekor i specijalitete. Praškasti i gotovi SOSSALL® sosovi. SOSSALL®-FIX proizvodi za brzu pripremu. KONFEST® – artikal za termičku konzervaciju. CreamLING® osnova namaza za hleb – najjednostavnija priprema sa bezgraničnim mogućnostima koji zadovoljavaju svačiji ukus

Kulinarski proizvodi

Hrskavi hleb, fini prelivi i  prilozi su naši standardi na koje se uvek možete osloniti. Ovi praktični MOGUNTIA kuhinjski pomoćnici ne samo da upotpunjuju recepte, već i znatno olakšavaju rad u profesionalnoj kuhinji.


 

Začini i pomoćna sredstva

Proizvodnja začina u raznim varijantama i kombinacijama oduvek je bila osnovna nadležnost naše kompanije. Za Vas ispunjavamo kreativne želje- od sitne začinske sirovine do fine kristalne soli sa Himalaja.

Začini i pomoćna sredstva za proizvodnju fermentisanih kobasica
Preparati za začinjavanje sa svim delotvornim dodacima za tradicionalno i brzo zrenje sirovih kobasica. SALREIF®, BESSAVIT® i FIXREIF® Reifesysteme (sistemi za zrenje).

Začini i dodaci za barene salame i viršle
Začinski preparati i mešavine začina sa funkcionalnim dodacima (MEISTERMIX®, BINDUS®) za sve vrste salama i viršli za kuvanje.

Začini i dodaci za paštete
Začinski preparati za grube i fine paštete.
ZWIEBLING®, džigernjača začinjena lukom i začinskim biljem.
DIÄTAL® fina, džigernjača sa umanjenom masnoćom. Emulgatori i kombinacije šećera.

Začini i dodaci za krvavice
Začinski preparati za sve vrste krvavica i crvenih kobasica.

Začinski preparati za proizvode iz salamurene proizvode i aspika
Začinski preparati i mešavine sa funkcionalnim dodacima za sve vrste salamurenih proizvoda i aspika – SÜLZLING®.

Začini i dodaci za kobasice za prženje
Začinski preparati i emulgatori za mnoge tipično regionalne kobasice za prženje. Veliki izbor originalnih nemačkih i austrijskih specijaliteta prženih kobasica.

Začini i dodaci namenjeni za hidrataciju
Dodaci za salamuru sa začinom za ubrizgavanje i tambliranje. Tečni ili praškasti proizvodi PÖKELFIT® ili praškati FILLFIT® za teksturu, vezivanje vode i potpunu iskorišćenost. GRIDMASTER® revolucionaran kod proizvoda iz salamure za kuvanje (nova tehnologija proizvodnje). Bezbroj načina za primenu i u oblasti specijaliteta.

Začini i dodaci za fermentisane salame
Začinjene mešavine i tenološki dodaci uz kombinacije šećera za konrtrolisanu brzu fermentaciju. Roh-PÖKELFIT® sistem zrenja za nitritnu so za salamuru i šalitru. PÖKELSTART® starter kulture.

Začini za proizvode bez mesa
GÄRTNERWURST® pašteta od povrća na biljnoj bazi bez soje. Super ukus, kvalitetno crevo. Dobro smišljena dopuna za svaki pult sa kobasicama. Pašteta može biti čokoladnog ukusa ili ukusa vanile (instant prašak). Jednostavna proizvodnja u raznim varijacijama.

Začini i dodaci za seckane/mlevene mesne proizvode
Bogat asortiman začina za svačiji ukus (sa i bez belog luka, izražen ukus začina). Čevapčići, burger ekspres i mnogo više.

Dekorativne začinske smese
Pripremanje začina sa i bez soli, u kapsulama, za sve vrste mesa, kao i spoljašnji začin za šunke i sirove kobasice. Primamljiv izgled za bolju prodaju.

Začin za specijalitete
Ukusni začini, sa i bez soli, za sve vrste mesa i specijalnih proizvoda. Mnoštvo tradicionalnih proizvoda, prozvodi s prepoznatljivim ukusom različitih etničkih kuhinja.

Začin za domaćinstva i profesionalni začin
Odabrana začinska so u praktičnom slaniku. Profesionalne supe, sosevi, MOGUNTIA-FIX proizvodi, rezanci (nudle), ekskluzivno za specijalizovane mesarske radnje. Bez dodatka pojačivača ukusa, konzervansa i veštačkih boja.

Deserti i pića

Uz aromatične voćne mešavine, zavodljive deserte i brojne mogućnosti slatkih kombinacija, MOGUNTIA Vam pruža mogućnost da kreirate kreativan i nesvakidašnji jelovnik.

Kombinacije zaslađivanja
KRISTALLUT®, aktivna ili neaktivna kombinacija agensa.

Desert
Sve za savršen kraj obroka.
Puding, kreme, pene, sosovi, kaše, želei i voćne supe.

Zamrznuti proizvodi

Od supe, preko  gurmanskih  glavnih jela i priloga, pa do kolača iznenađujuće dobrog ukusa- MOGUNTIA pomaže da napravite dobro poznate poslastice i neobične specijalitete.  

 

Dodaci oplemenjivači i emulgatori

Arome
Tečne začinske esencije sa stabilnom aromom.

Dodaci za seckano/mleveno meso
Praškasti (MEISTERMIX®, BINDUS®) i tečni (WURSTQUICK®) kombinuje dodatke za mleveno meso sa stabilizatorom boja, emulgatorom i sredstvom za zadržavanje tečnosti.

Dodatak za bojenje u crveno
Funkcionalna kombinacija agensa za ubrzavanje i stabilizaciju bojenja u crveno. FARBFEST® proizvodi.

Oplemenjivač ukusa
GLUTESSA® proizvodi, kombinacija agenasa za intenzivniji ukus na bazi glutaminata. AROSTAR® pojačivač ukusa bez glutaminata.

Emulgatori
Kombinacija agensa za emulgaciju sa sredstvom za zadržavanje vlažnosti za stabilne emulzije kobasica za kuvanje OPTIPRALL®.

Emulgatori za džigernjače
OPTIMIX®.

Creva

Veliki asortiman prirodnih i veštačkih creva (sa štampom ili bez nje). Super koncept.