O nama

U novom proizvodnom kompleksu MOGUNTIA GROUP, koji koristi visoku tehnologiju, obavlja se celokupna proizvodnja visokim stepenom automatizacije. Upotreba tehnologije orijentisane ka budućnosti osigurava konstantno ispunjavanje visokih zahteva MOGUNTIA GROUP.

Sirova roba se nakon obavezne kontrole kvaliteta sakuplja u jednom potpuno automatizovanom skladištu sa visokim regalima. Na ovaj se način se pridržavamo FIFO principa bez greške, o čemu se vodi i dokumentacija. Pored toga, ovo potpuno automatizovano skladište sa paletama doprinosi u mnogome brzini i lakoći odvijanja proizvodnje.

Da bi se skupocenim začinskim eteričnim uljem postupalo što je pažljivije moguće, kako bi zadržalo svoj intenzitet i izgled, a da bi omogućili nepromenjenu aromu, potrebna je promišljena i po najsavremenijem stanovištu primenjena tehnika i logistika.

Poznato je da je MOGUNTIA GROUP pronalazač postupka hladnog mlevenja začina. Iako je za ovaj postupak patent istekao, postupak poboljšanja kvaliteta u mlevenju začina – FRIOSAFE® nastavljamo da unapređujemo.

Proizvodnu proceduru nastavljaju četiri automatski vođena vozila, koja sakupljaju sirovine. Svako vozilo bez vozača pristaje kod jednog silosa i preuzima količinu odgovarajuće sirovine naznačenu u recepturi, direktno u kontejner za sakupljanje u kojem se sakuplja, meri i meša. Kada je mešavina gotova predaje se postrojenju za mlevenje. Bez daljeg presipanja, roba stiže do kontrole kvaliteta i nakon toga do postrojenja za automatsko punjenje. Posle ovog procesa kontejner za sakupljanje se čisti.

I tečni proizvodi mogu se potpuno automatizovano dozirati. Upravljanje svim postrojenjima vrši se najnovijom tehnikom i obavlja delimično bežično.

Zatim roba stiže u automatizovano skladište visokih paleta za gotove proizvode. Jedno vozilo za dovoz i odvoz robe prilazi robi, preuzima naručeni proizvod i produžuje do sledećeg artikla. Ovim načinom ubrzavamo proces skladištenja i dostave.

Posetioci koji obilaze naša postrojenja su impresionirani našom automatizovanom tehnologijom. Pri bližem posmatranju uočava se jedan modularno koncipiran sistem toka materijala. Uglavnom nema potrebe za osobljem, sem rukovalaca i programera u centralnoj kontrolnoj prostoriji. Zbog uštede na platama, automatizacija je ključna za održavanje konkurentnosti na tržištu. U ovome je MOGUNTIA GROUP daleko nadmoćnija od svoje konkurencije, po svim poznatim i uobičajenim konceptima u branši proizvodje začina.

Pri tome je dobrobit mušterije uvek bio na prvom mestu:

  • Brza isporuka
  • Povećani kvalitet proizvoda
  • Poboljšan standart higijene
  • Standardni visokokvalitetan asortiman, povećan na najviši nivo

KVALITET

Sa jednom od najmodernijih fabrika hrane u Evropi, u mogućnosti smo da Vam isporučimo konstantno visok kvalitet. Kvalitet je naš glavni prioritet. Gde god je to moguće, izbegavamo aditive poput pojačivača ukusa.

KVALITET

ODRŽIVOST

Poštujući prirodu pri korišćenju njenih resursa, doprinosimo očuvanju naše planete, korišćenjem ambalaže koja se može reciklirati. Mi smo odgovorni za održivi uspeh!

ODRŽIVOST

UKUS

Naša kompanija nudi ukusna rešenja. Kao tradicionalna kompanija začina, izbalansirani ukus je naravno glavni prioritet. MOGUNTIA začini daju Vašim proizvodima vrlo poseban ukus koji se pamti.

UKUS